INREDNING – mina tankar

Vad betyder inredning för mig?
För mig är inredning kreativt skapande i olika material. Inspirerande, stimulerande, glädjespridande, energigivande och så himla roligt! Ett sätt att visa vem man är och vem som bor där. Mitt hem är min borg och därför så viktigt att jag trivs och känner goda energier som fyller hela hemmet. Jag vill gärna ha det fint runt omkring mig, men det innebär inte att det är det allra dyraste på marknaden eller det trendigaste man kan hitta. Nej, jag utgår helt enkelt för vad jag tycker om och vad som är vackert i mina ögon. Jag gillar också ordning och reda, var sak på sin plats och tycker om att känna doften av ett nystädat hem. Ja, så är det! Så för mig är hemmet – min absoluta favoritplats och kraftkälla. Här finner jag det jag vill känna – trygghet, skaparglädje, vila och avkoppling och mår himla gott. Det kanske till och med bor en liten ”stug-sittare” i mig, men det är för att jag trivs så himla bra.

Jag är en kreatör – på flera olika sätt och då är grunden, alltså hemmet, den största tryggheten för mig. Och ja, vill ha det fint runt omkring mig som får mig att inspireras ännu mer och ger större skaparlust i mitt arbete. När jag går in i skaparflödet och brinner för det jag gör, försvinner tid och rum – lever liksom i min egen skaparbubbla och allt annat utanför försvinner bort i en dimma… 🙂 Jobbar som illustratör, konstnär, designer, författare, intuitiv coach m.m.

Jag är bra på att fixa och dona – flytta om och ge sakerna ny plats i hemmet, göra ”guld” av gammalt bråte genom ny färg eller skapa en helt ny sak av något gammalt föremål. Pyntar hit och dit och i mitt tycke ögongodis lite överallt. Stilen som dominerar i hemmet är industri, koppar, svartvitt, raka linjer, grafiska mönster, bokstäver (dock inga väggtexter) blandat med min egen konst på väggarna. På tal om bokstäver – för mig är det en vacker konst, all denna vackra typografi som finns! Skulle mycket väl kunna måla upp ett stort ”A” på väggen och tycka att det är ett mästerverk 🙂
Utrymmet är viktigt – smått och mysigt är inget för mig – stort och öppet med fritt flöde så mycket det går. Det ger mig den ”space” jag så väl behöver i mitt skapande och den rymd som får mig att andas!

Konst på väggarna? Javisst, och den skapar jag alldeles själv! Helt i min egen smak, så klart!

Drömhemmet – då blir det en mer rå utformning med betong, koppar, rost, metall, vindpinat trä, matt svart, vitt, skiffer, granit……ja en salig blandning av mig! Gärna en gammal lada som byggs om med coola detaljer och högt i tak eller ett supermodernt hem med vit puts och rena raka linjer, gärna ultramodernt och futuristiskt.

Trädgård och uteplatser
Lika mycket som jag är intresserad av inredning inomhus, är trädgård och uteplatser lika viktiga. Må bra vill jag även göra utomhus bland vackra blommor, grönska, stensättningar, sten för dekoration, mysigt inredda sittplatser och lugn och ro. Påtar gärna själv i trädgården och njuter av allt som växer och frodas. Njuter och låter mig också inspireras av att se andras trädgårdar!